tel: +45 36 96 07 78

  • da
  • en

Brøndby: Spin i Danmarksserieklassen

By Andreas Hansen on 7. February 2013 in Uncategorized
0
0

agger

Brøndby: Spin i Danmarksserieklassen

I desperation over at få spillerne til at droppe feriepengekrav har Brøndby udnævnt Agger som talsmand. Torskedumt – og muligvis rigtig, rigtig dyrt.

Hvis denne blogpost skulle handle om alle Brøndbys kommunikationsproblemer, ville den formentlig blive på størrelse med Den Store Danske Encyklopædi. Derfor tillader jeg mig blot at grave lidt i den seneste udtalelse fra Brøndby, der er så dårlig spin, at det ville kan koste millioner af kroner, hvis det passer, hvad de siger – og i al fald slide på den mest dyrebare ressource: Tilliden.

”Er Agger Brøndbys redningsmand,” skrev TV2 Sporten onsdag, da det kom ud, at Daniel Agger måske ville droppe sit krav mod Brøndby.

Forkølet spin
En af de mange, store knaster for Brøndby i at undgå en konkurs er kravet på 31 millioner kroner fra Spillerforeningen, som er fremsat på vegne af 91 spillere. Sagen er afgjort ved Fodboldens Voldgiftsret og skulle have været betalt forlængst. Men for at købe sig tid har Brøndby længe forsøgt med forkølet spin for at få spillerne til at droppe kravet og for helt at slippe for at betale de mange millioner kroner og de renter, der nu engang løber på, når man ikke betaler.

Men nu kom helten altså. Den fødte tals- og redningsmand i Liverpool-stjernen, Daniel Agger, der i 2004-2006 spillede i Brøndby.

I am not going to claim any money from the club
“I am not going to claim any money from the club,” lyder det storladent og generøst fra Agger på Liverpools hjemmeside, hvorefter han opfordrer de øvrige til også at droppe deres krav.

Den danske presse slubrer det i sig og Ekstra Bladet mener, at det er tale om et fem-cifret beløb. ”Fantastisk,” lyder meldingen fra Brøndbys administrerende direktør, Tommy Håkansson.

Men desværre for Brøndby lidt for fantastisk. For der eksisterer ikke et krav fra Agger mod Brøndby. Hans mulige, manglende feriepengeudbetaling er er slet ikke omfattet af den sag, Spillerforeningen kører for 91 spillere.

Så det er vist det, der hedder en ikke-historie, siger direktør for Spillerforeningen, Mads Øland til sporten.tv2.dk.

Ifølge Spillerforeningen har kun medlemmer af Spillerforeningen mulighed for at gøre efterkrav for feriepenge, som ligger tilbage i tiden. Ellers er de forældede.

Så langt, så smukt. Og her kunne en pinlig historie om en talsmand, der ikke kan være talsmand, være død. Men Brøndby griber desperat videre efter halmstrå.

Rigtig god ambassadør
– Vi ser Daniel som værende på helt lige fod med andre involverede i sagen. Også i forhold til en forældelse. Daniel er en rigtig god ambassadør for Brøndby, siger Tommy Håkansson til sporten.tv2.dk.

Så med et retorisk snuptag har man gjort Daniel Agger til ligesindet med ikke bare de 91 spillere, Spillerforeningen fører sag for – men samtlige tidligere fodboldsspillere, der mangler at få udbetalt feriepenge. Dermed har Brøndby åbnet op for, at alle spillere i Brøndbys historie – uanset tilknytning til Spillerforeningen – kan gøre krav på ubetalte feriepenge i klubben.

Desperate metoder
Desperate tider kalder på desperate metoder, sagde grækerne (eller i al fald måske Hippocrates). Men de benyttede metoder viser også netop, hvad det er – nemlig desperation og tomme ord. Og en ophævelse af fiktive tilgodehavender gør bestemt ikke Brøndby rigere men fattigere. Fattigere på tillid.

For hvordan kan man have tillid til en klub, der konstant opfinder sin egen virkelighed? Eller mere konkret: Ville du købe aktier i en klub, der jubler over afskrivninger på fiktive tilgodehavender?

Billedet af Daniel Agger er hentet fra flickr.com, og er dækket under creative commons.

About the Author

Andreas HansenView all posts by Andreas Hansen

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*